Copii

Activități Decembrie 12, 2017

“Lăsați copii să vină la Mine...”, Ev. Marcu 10;14

  1. Biblioteca

             La central Misionar “Vasiliada” de la Casa Parohială,  avem o bilbiotecă cu aproape 200 de volume și peste 60 de cititori activi. Aici copii au la dispoziție carte scolara si beletristica . Bibloteca este foarte cautata vara cand copii sunt in vacanta si nepotii vin de la oras la bunici la tara .

             De asemenea, pentru fermierii din sat am înființat un punct de informare rural Avem 26 de tineri fermieri ce au accesat Masura 141 privind fermele de subzistenta . Avem infiintata o asociatie si intentionam ca in anul 2018 sa infiintam si o Cooperativa .

              Atât pentru copii, cât și pentru fermieri, tehnologia este o necesitate iar bugetul nostru nu ne permite să dotăm acest spațiu cu calculatoare sau să stabilim o conexiune la internet. Prin intermediul acestora, pe de-o parte copii își vor deschide noi orizonturi, având acces la informații de care ei au nevoie în timpul studiilor. Pe de altă parte și fermierii vor putea afla noi modalități de eficientizare a lucrărilor lor.

       2. Club

             Atunci când copii sunt în vacanța de vară, organizăm tabere sau activități de club pentru ei. Acești copii au nevoie de activități prin intermediul cărora să își dezvolte abilitățile practice. Ei participă cu drag de fiecare dată când organizăm fie ore de pictură, lucru manual sau șah.  Avem si o echipa de fotbal pentru tineri , intitulata ‚’ Steaua Rosie Glavanesti ‚Printre aceștia se află și copii ai căror părinți sunt plecați în țări străine.

            Prioritatea noastră principală în acest club, este aceea de a-i menține integrați pe acești copii în mediul social și pentru a-i ajuta să treacă mai ușor peste lipsa părinților cât aceștia sunt plecați.

            Noi ne dorim să îi ajutăm pe acești copii mai mult, însă datorită lipsurilor materiale, progresăm foarte greu cu acest proiect. Ne dorim ca acești copii să aibă parte de activități cât mai diversificate, prin intermediul cărora să socializeze cât mai mult și să lucreze în echipă cât mai mult. Însă, din păcate, nu avem posibilitatea financiară pentru a achiziționa jocuri și materiale educative pentru ei.

        3. Școala

            De-a lungul întregului an scolar, am inițiat un program After-School cu ajutorul profesorilor scolii cu scopul de a le oferi tuturor elevilor oportunitatea de a-și face temele lângă un profesor care poate să îi răspundă la toate întrebările pe care le are. Acest proiect are ca obiectiv principal pregătirea elevilor de clasa a VIII-a pentru examenul de capacitate, o etapă foarte importantă din viața lor care le oferă oportunitatea de a-și continua studiile liceale.

            Cu mari eforturi, Școala noastră a organizat ca în fiecare an Pomul de Crăciun, acesta fiind ornat alături de copii cu betelă și globuri făcute chiar de ei în cadrul clublui. Anul acesta, atât Moș Nicolae cât și Moș Crăciun au fost cam săraci, neputând să pună sub bradul făcut de copii cadouri.

            Lipsa de resurse financiare nu ne permite să achiziționăm pentru copii rechizite, materiale didactice sau dulciuri și jucării.

         4. Cateheza             

            Un loc aparte în pregătirea tinerilor pentru viață.

             Pentru noi este foarte importantă informația pe care o transmitem tinerilor, deoarece ei sunt viitorul nostru. În societate există foarte multe riscuri și pericole pe care nu toți copii au inspirația să le evite, fie că nu le recunosc, fie pentru că nu le cunosc pericolele. Astfel, noi la Cateheză obișnuim fie în cadrul slujbelor, fie în cadrul ședințelor cu adolescenți să le prezentăm tuturor capcanele care sunt în spatele consumului de alcool, droguri sau traficului de persoane.

 

   Următorul articol >>                                                                                                                                                  << Articolul anterior 

Citește alte articole despre: copii, activități, şcoală, cateheza, Gkăvănești