Activitatea Socio-Misionară

Activități Decembrie 9, 2017

“Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mânânc, însetat cum am fost și Mi-ați dat să beau, străin am fost și M-ați primit; Gol am fost și M-ați îmbrăcat, bolnav am fost și M-ați cercetat; în temniță am fost și ați venit la Mine”. Ev. Matei 25; 35-36

       1. Centru misionar

Avem amenajat un Centru Misionar “Vasiliada” la casa parohială din Glăvănești. Anual, centrul acordă asistență materială (Haine, pachete cu hrană asistență medicală) la peste 20 de persoane adulte și peste 80 de copii. Pentru a putea susține în continuare acest proiect, avem nevoie de alimente și articole de îmbrăcăminte.     

       2. Social

Chiar dacă oamenii din comunitatea noastră nu sunt cei mai bogați, nu pregetă să-i sprijine pe alți semeni aflați în dificultate. În anii 2005, 2008, 2010 cu ocazia inundațiilor din Moldova, membrii comunității noastre au strâns cereale, pături, plăpumi și alte ajutoare pe care le-au donat sinistraților de pe Valea Siretului, Rădăuți – Prut sau Dorohoi.

       3. Veterani

În cimitirul de la Glăvănești, am ridicat o cruce de piatră pe care sunt trecute numele eroilor din comunitate căzuți în Primul și în cel de-al Doilea Război Mondial. Și cum aici a fost linia frontului, la umbra crucii avem depuse osemintele unui soldat român necunoscut. Dorim ca în anul 2017, să ridicăm un monument care să-i cinstească pe înaintașii voștri, iar pentru realizarea acestui obiectiv, avem nevoie atât de suport financiar, cât și de suport material.

În imagine îș avem pe Dumitriu Găstan în vârstă de 97 de ani. El mai trăiește și în prezent, iar poveștile lui despre anii de luptă pe fronturile de război și anii petrecuți ca prizonier în închisorile din Donbas te lasă fără cuvinte.

 Următorul articol >>                                                                                                                                                  << Articolul anterior 

                               ​                        ​

Citește alte articole despre: Evanghelia, Matei, inundatii, veterani, asistență, copii, Glăvănești